eMagyarország Pont Nagygyimóton:

 

                   

    

 


Amit az  eMagyarország  Programról tudni kell:

 

Cé l j a:

  • az Internet-elérés kiterjesztése az ország teljes területén, főként a kevésbé, vagy egyáltalán nem ellátott területekre (falvak, hátrányos helyzetű települések) fókuszálva.
  • amíg az állampolgárok jelentős részének otthonában technikai vagy anyagi okokból nincs lehetőség a szélessávú Internet-hozzáférés kialakítására, addig az ország egész területén elérhető, közösségi Internet-hozzáférési pontok biztosítsák a világháló használatát.

Legfontosabb hosszútávú célkitűzése, hogy az Internet nyújtotta lehetőségeket az állampolgárok mind szélesebb köre ismerje meg, növelve az esélyegyenlőséget és megteremtve az elektronikus közigazgatási szolgáltatások igénybevételének alapjait

Az eKözszolgáltatások sikerességének kulcsa a helyi beágyazódottságban rejlik, ezért Nagygyimót község Önkormányzata is szerepet vállalt 2007.–ben eMagyaroszág pont kiépítésére. Az eMagyarország Pontok alkalmasak ugyanis arra, hogy integrálódjanak a hálózati közigazgatásba, a gazdaságba és a társadalomba, közelebb kerülve az Európai Unió követelményének.

Az „információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztése, az Európai Integrációs célkitűzések megvalósítása“ címen meghirdetett pályázat keretében elnyert támogatásból indult az eMagyarország Pont a község Művelődési Házának könytárhelyiségében. Kezdetben az adászteveli eTanácsadó szakmai segítségével, irányításával a lakosság Internettel, informatikával kapcsolatos felhasználói képességeinek javításában.

Kit nevezünk eTanácsadónak? Azt a természetes személyt, aki az eMagyarország Pontokon, illetve egyéb közösségi szolgáltató terekben az Internet, az elektronikus ügyintézés, elektronikus közszolgáltatás előnyeinek megismertetését végzi a lakosság körében. Munkájával elősegíti az érdeklődők információs társadalomba történő beilleszkedését.

És ki is az ügysegéd? Az ügysegéd a közszolgáltatást igénybe vevő állampolgárok számára az ügyintézésben közreműködő, valamint az elektronikus közszolgáltatás infrastruktúrájához kapcsolati lehetőséget vagy szakmai-informatikai segítséget nyújtó személy.

A két tevékenység tehát egy és ugyanaz, egy olyan szaktudás, amely a korszerű államigazgatási feladatok megvalósításában egyre nélkülözhetetlenebb.

Az eTanácsadók azonban nem csak az informatika világában tudnak segíteni a lakosságnak, hanem ügysegédi munkájukkal megteremthetik a helyi emberek jobb boldogulását, javíthatják esélyeiket, hogy megtalálják helyüket a megújuló világunkban is. Tágabbra nyitják azt az ajtót, amin keresztül az állampolgárok beléphetnek a magyar információs társadalomba!

 Az eTanácsadó olyan képzett szakember, aki:

  • népszerűsíti az elektronikus közszolgáltatásokat, segít az Ügyfélkapu, okmányirodák, adóügyek, nyugdíj, társadalombiztosítás, közművek szolgáltatásainak igénybevételében
  • segít az elektronikus ügyintézésben, elektronikus banki, biztosítási ügyintézés, elektronikus felvételi rendszer, szabadidős szolgáltatások igénybevételében
  • proaktív segítséget nyújt a hozzá fordulóknak, segít az álláskeresésben, távmunkavégzésben, szakképzés, átképzés, e-learning felkutatásában
  • továbbadja megszerzett és folyamatosan bővülő ismereteit, rendszeresen szervez képzéseket a lakosságnak számítógépes és Internet alapismeretekről, on-line szolgáltatások igénybevételéről, levelezésben, a szabadidős programok feltárásában nyújt segítséget.

2009.-ben Flider Tiborné, a Körjegyzőség Hivatalának köztisztviselője is elvégezte a 2008-ban - a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi Illyés Gyula Főiskolai Karával közösen akkreditáltatott - PL-1447 lajtsrom számú, 60 órás elméleti és gyakorlati foglalkozást is tartalmazó Információs Társadalmi Tanácsadó (ITT - eTanácsadó) képzést, így jelenleg ő fogadja az eMagyarország Pontba látogatókat .

Az intézményben két számítógép áll az érdeklődök rendelkezésére internet hozzáféréssel.

De a látogatók különböző irodai szolgáltatásokat is igénybe vehetnek: nyomtatást, fénymásolást, az eTanácsadó pedig szívesen nyújt segítséget mindazok számára is, akik még kevésbé jártasak a számítógép illetve az Internet használatában.

A nyújtott szolgáltatások térítésmentesek!

Az eMagyarország Program az új irányvonalaival, célkitűzéseivel, és megtett lépéseivel – biztosíték arra, hogy hazánkban is megvalósulhat az esélyegyenlőség javításához széles körűen  hozzájáruló, kiterjedt társadalmi bázisra épülő információs társadalom.

Bővebb információért keresse fel az eMagyarország Centrum honlapját:  www.emagyarorszag.hu

 

eMagyarország Pont elérhetőségei:                                                             

 Név:            Művelődési Ház Nagygyimót                        

 cím:            8551 Nagygyimót, Pápai u. 35.   ID szám:          4352

         

 eTanácsadó neve: Flider Tiborné       

eTanácsadó telefonszáma:

eTanácsadó fax száma:   -

eTanácsadó mobilszáma: 30- 516- 9192

eTanácsadó e-mail címe:         Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kötelezettségvállaló elérhetőségei:                                                                                                          

 Név: Nagygyimót község Önkormányzata

cím: 8551  Nagygyimót, Rákóczi u. 2.

Kötelezettségvállaló neve: Szaller Zsolt  polgármester

 

.

 

Oklevél

eMagyarország


 

                                                                                                                             

Info

 Informatikai Partnerünk és a
honlapot szerkesztette az
 
Go to top